Medlemsbrev augusti 2021

Chères et chers membres d’Alliance française d’Upsal,

Vi hoppas att ni alla har haft en skön sommar och gläder oss mycket åt att vi, som det ser ut i skrivande stund, kan återstarta i höst med verkliga möten, levande evenemang och bufféer. Äntligen kan vi samlas kring lägerelden igen och det ska bli så roligt!
Alliance française d’Upsal, AFU, följer Folkhälsomyndighetens regler och rekommendationer och vi organiserar därför våra evenemang så att du ska känna dig trygg och säker.

Under pandemin har vi i AFU tidigare inte kunnat genomföra våra vanliga, trevliga sammankomster med intressanta och lärorika evenemang på franska eller svenska, en bit mat och ett glas god dryck. Vi har dock kunnat erbjuda en rad intressanta digitala evenemang. Vi är så glada att ni finns kvar med oss, att ni hållit ut, och att många också har följt våra webbsändningar under året. Fortsätt att vara med oss för det händer mycket trevligt framöver!!

Höstens evenemang börjar 21 september på Storgatan 11, där Harriet Svensson från Alliance française Stockholm föreläser under rubriken ”Parc Monceau, Marcel Proust och familjen de Camondo”. Hösten fortsätter sedan med slotten i Loiredalen, George Brassens-musik och Napoleonhistoria à propos att denne dog för 200 år sedan i år. Före jul blir det ett lättsamt möte med överraskning! Program kommer inom kort att skickas till föreningens medlemmar via e-post samt finnas på AFU:s hemsida! Utöver detta fortsätter bok- och filmcirklarna som vanligt.

AFU firar 2021 130-årsjubileum som Uppsalaförening. Firandet av jubileet har skjutits upp på grund av pandemin och kommer i stället att uppmärksammas under temadagen 12/2 2022.

Vi vill gärna föra en dialog med våra medlemmar. Har du förslag på evenemang som skulle passa Alliance française d’Upsal – hör av dig! Har du andra idéer eller synpunkter – låt oss få veta! Vår förening är till för sina medlemmar. Varmt välkomna tillbaka!


Maria Ripenberg
Ordförande Alliance française d’Upsal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *