President Macron inleder sitt statsbesök 2024

Idag, den 30 januari 2024, inleds President Macron:s statsbesök i Sverige. Innan han ens hade träffat Kung Carl XVI Gustaf på slottet hade han och den franska ambassaden i Sverige bjudit både franska medborgare och personer som arbetar med franska språket, franska företag eller med samarbetet mellan dessa två länder, till en frukosttillställning på Berns. Från l’Alliance francaise d’Upsal var ordföranden Sten Bernhardsson närvarande, tillsammans med Charlotte Lindgren (ledamot i styrelsen). Många andra ledamöter från andra allianser i Sverige var närvarande (se bilden nedan!). I sitt tal framhöll Emmanuel Macron kulturens betydelse och Alliance Francaise:s arbete i Sverige som särskilt viktigt.
2024 kommer, utöver les Jeux Olympiques, Frankrike att vara värd för den nittonde Sommet de la Francophonie (4-5 oktober 2024) på den nyöppnade Cité internationale de la langue française (i staden Villers-Cotterêts).  Bilder: privat

Hans tal går att se i efterhand via  följande länk: https://www.dailymotion.com/video/x8rwtpj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *