Sten Bernhardsson berättar om Le Corbusier 21 januari

Webinar på svenska torsdag 21 januari kl 19

Vi startar våren med vår första lokala digitala programpunkt. Det är ett känt ansikte som återkommer, nämligen Sten Bernhardsson, Uppsalas kulturdirektör som har hållit flera uppskattade föredrag för oss. Denna gång är temat:

Möte med Le Corbusier – schweizisk-fransk arkitekt, konstnär och författare som förändrade vår syn på samhällsbygget

Le Corbusier är den arkitekt som starkast präglat 1900-talets arkitektur. Han formulerade tidigt en estetisk filosofi – purismen – som framhöll de geometriska grundformerna. Efter andra världskriget förändrades hans arkitektur i riktning mot en mer expressiv form. Hans bredd framgår tydligt av att han i femtio år var verksam som målare, möbeldesigner, arkitekt, filosof, skribent och stadsplanerare.

Föreläsningen, som är digital, äger rum torsdag 21 januari 19.00. Vi återkommer med teknisk information.

För att delta i föreläsningen måste man vara medlem i Alliance française d’Upsal – Bli medlem här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *