Tisdag 18 maj – MÖT FRANKRIKES AMBASSADÖR och delta i vårt ÅRSMÖTE

Våra evenemang denna kväll måste tyvärr hållas digitalt (Zoom) på grund av pandemin.

Länk till evenemangen skickas senare med e-post till medlemmarna i Alliance française d’Upsal. Välkommen som medlem – mer information här!


Våra två evenemang denna kväll:

Kl 18.00 – MÖT FRANKRIKES AMBASSADÖR

Före årsmötet den 18 maj har vi nöjet att höra ett föredrag av den nye franska ambassadören i Sverige, Etienne Le Harivel de Gonneville.

Föredraget har titeln ”La relation franco-suèdoise après la pandémie” och hålls på franska.
Det börjar 18.00 och efter en liten paus startar årsmötet 18.30.
Här följer kort information om ambassadören. Etienne Le Harivel de Gonneville är Frankrikes ambassadör i Sverige sedan september 2020. Efter studier i statsvetenskap, juridik och språk på universiteten l’Institut d’Etudes Politiques de Paris samt Paris-I Panthéon-Sorbonne har ambassadör de Gonneville följt en karriär inom diplomati. Han har haft flera befattningar på Frankrikes utrikesdepartement, där han har tjänstgjort på enheterna för strategiska frågor, säkerhet och nedrustning, samt för Asien och Oceanien. Han har även varit posterad i Iran (2000-2003), USA (2006-2010) och Vietnam (2010-2013). Från maj 2017 fram till utnämningen till ambassadör i Sverige var han franske presidentens rådgivare för strategiska frågor. Utöver sitt modermål franska talar ambassadören engelska och har kunskaper i hindi, persiska och vietnamesiska.

Kl 18.30 – ÅRSMÖTE

Sedvanliga årsmötesförhandlingar.  Observera att medlemsavgiften måste vara betald för rösträtt på årsmötet. Mera information med kallelse och föredragningslista hittar du här.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *