Program våren 2024

Program våren 2024

 

10 februari kl. 14.00.

Årsmöte, därefter kommer Marie Laurrin, pedagog och pianist att ge en konsert med temat. « Den franska musikens historia » och avslutar med en frågesport.

Plats: Folkuniversitetet, S:t Larsgatan 44, Ingång E. vån 2, sal 11.

13 februari  kl 18.00.

Institut Français kommer till Linköping och håller ett program med titeln: Vid tiden för Paris 2024, frågor och perspektiv på de Olympiska spelen. En kort film, en retrospektiv av de senaste olympiska spelen visas. En diskussion följer om utvecklingen särskilt inom de idrottsgrenar som bjuds, men också om att ta itu med de problem som man ställs inför Paris-spelen, samt framtida evenemang. Evenemanget avslutas med en lätt kostnadsfri fika.

OBS! Plats: Hotell Ekoxen.

13 mars kl 18.00.

Fransk filmfestival.

Filmens titel är ”Olga” och utspelar sig 2013, en ung ukrainsk gymnast som bor i exil i Schweiz. Hon slits mellan drömmen att få delta i European Gymnastics Championship och känslan av skuld att ha lämnat den pågående revolutionen in Ukraine.

Vid Schweiziska Filmfestivalen i Zürich 2022 vann filmen pris för “Best Fictional Film, Best Screenplay and Best Sound.” 

Filmen har franskt tal och engelsk text. 

Plats: Folkuniversitetet, S:t Larsgatan 44, Ingång E. vån 2, sal 11.

27 April kl 14.00.

AF Linlöping får besök av Fanny Jerlström från AF Stockholm.

Historien om de stora klassikerna inom de moderna parfymerna”, är temat för föredraget.

Genom seklerna har parfymen genomgått en fascinerande utveckling. Den har gått från en sakral användning, mot en mer terapeutisk och hygienisk, och blev en konstform under slutet av 1800-talet. Då ansågs den vara en lyxvara, men den har med tiden blivit mer tillgänglig. Vi dyker ned i de stora parfymernas universum som format den moderna eran av parfymeri.

Fanny Jerlström är diplomerad vid l’ISIPCA (Institut superieur international du parfum de la cosmetique et l’aromatique) Den eminenta parfymskolan etablerad av Guerlain för 50 år sedan. Hon har ägnat många år av sitt liv inom parfymindustrin. Från och med nu delar hon sin tillvaro mellan föredrag och ateljéer och henne passion för parfymer. Samtidigt ökar hon medvetenheten om vår känsla för doft. Föredraget hålls på franska.


Plats: Folkuniversitetet, S:t Larsgatan 44, Ingång E. vån 2, sal 11

Anmälan till AF Linköping:  kenneth.anderini@telia.com

Vi lever i en föränderlig värld. För eventuella ändringar i tider (föredragshållares tågtider, väglag etc), håll koll på AF Linköpings hemsida.

Medlemsavgiften för 2024 är

  • 250 SEK per person
  • 400 SEK för en familj
  • 150 SEK för en student

För att bli medlem betalar du helt enkelt årsprenumerationen på alliansens PlusGiro: 571045-4  Glöm inte att ange namn och adress. Kontakta oss gärna om du har frågor.