Onsdag 16 september kl 19 – webinarium

L’âge d’or de la piraterie française

Webinarium på franska med Guillaume Bossan

Välkomna till en digital aktivitet som vi kan erbjuda tack vare vårt samarbete med övriga allianser i Sverige och inte minst AF Örebro och AF Falun.
Fransk text nedan.

Pirater är nu idag viktiga gestalter i populärkulturen.
Man föreställer sig att de är smarta, orädda men också blodtörstiga och ondskefulla. Ligger det någon sanning i detta? Välkommen att få veta mera om piraternas historia, särskilt den franska, genom upptäckten av ”guldåldern” i början av 1700-talet. Med upptäckten av denna okända period i historien kommer man att förstå hur omvälvande i historien den var och hur den påverkade sjörätten.

Inte medlem? Du är varmt välkommen som ny medlem!

Använd denna länk (Zoom) för att delta i seminariet:
https://du-se.zoom.us/j/66251429371

Klicka på länken och följ instruktionerna. Om du inte har använt Zoom tidigare kan det vara bra att testa länken i förväg.

 

Conférence-webinaire avec Guillaume Bossan

Les pirates sont aujourd’hui une figure importante de la culture populaire. On les imagine malins, intrépides, mais aussi sanguinaires et sans merci. Où est la vérité ? Venez en apprendre plus sur la piraterie, notamment française, par la découverte de « l’âge d’or », au début du XVIIIème siècle. A la découverte de cette période méconnue de l’histoire, vous apprendrez comment elle a bouleversé son époque et influencé la loi maritime.

Le mercredi 16 septembre 2020 à 19h.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *