
Krämig tortellinisoppa med svamp och citron
För 2 portioner.
Ingredienser :
- 250 g ostfyllda tortellinis
- 200 g svamp
- 1 citron
- 1 lök
- 10 g dill
- 10 g persilja
- 700 ml grönsaksbuljong
- 100 g grädde
- 2 msk olivolja
- Salt och peppar
Tillagning :
Förbered ingredienserna:
Rengör svampen och skär den i tunna skivor. Skala och finhacka löken. Plocka bladen från dillen och persiljan och hacka dem grovt. Riv citronskalet och pressa ur saften.Fräs svampen och löken:
Hetta upp hälften av olivoljan i en stor kastrull och stek svampskivorna på hög värme i cirka 5–6 minuter tills de får färg. Tillsätt resten av olivoljan och löken, och fräs på medelvärme i ytterligare 2–3 minuter tills löken är genomskinlig. Salta lätt.Koka soppan:
Häll i grönsaksbuljongen och låt soppan koka upp. Låt sjuda i 1–2 minuter. Tillsätt tortellinis och koka enligt anvisningarna på förpackningen.Tillsätt grädden:
När tortellinis är färdigkokta, tillsätt grädden och låt sjuda ytterligare 1–2 minuter. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.Servera:
Strö över citronskal och de hackade örterna innan servering.

Du kanske också gillar

Bra adress : Hagabröd
4 november 2024