TIPS! – Dans och poesi på franska 3 december

Gottsunda Kulturhus och Gottsunda Dans & Teater

Lördagen den 3 december kl 18.00 återvänder danskompaniet Focus Dance och koreograf Joseph Sturdy till Gottsunda Dans & Teater. Denna gång med en helt ny produktion TRULY MADLY. Premiärkvällen inleds i Gottsunda Kulturhus med L’AUTRE MOITIE DU SONGE som är en performance där dans, poesi och musik möts. Kvällen avslutas cirka kl 20.00.

Föreställningen TRULY MADLY är inspirerad av temat från den klassiska baletten Giselle, där två personer förälskar sig i varandra, följer sina impulser och sin instinkt, oavsett konsekvenser.

Koreografen Joseph Sturdy, verksam på bl.a. Stockholmsoperan, står för koreografin av detta nyskapade verk. Sturdy är också konstnärlig ledare för Focus Dance, som sedan över 20 år har mött publiken i Uppsala med sina moderna dansföreställningar.

L’AUTRE MOITIE DU SONGE består av en serie « poesibubblor » där Alicia Galliennes poesi läses upp av den franske skådespelaren Gauillaume Gallienne tillsammans med nyskriven musik av kompositören Simon Bång och dans framförd av Focus Dance. Poemen kretsar kring ämnena; ungdom, liv och död. Författarens passion för livet och kärleken skiner igenom.

Gauillaume Gallienne är skådespelare, manusförfattare och filmregissör. Han har mottagit två Molière-priser för sitt scenverk och vunnit två César-priser. Man kan se honom i bland annat filmerna « Me, Myself and Mum », « Down with love » och « Yves Saint Laurent ».

L’AUTRE MOITIE DU SONGE ges endast den 3 december i Gottsunda Kulturhus och den 4 december på Nationalmuseum i Stockholm. TRULY MADLY spelas på Gottsunda Dans & Teater till och med den 10 december.

BILJETTER

https://www.gottsundateater.com/truly-madly

Föreställningarna i Gottsunda Kulturhus arrangeras av Focus Dance, Franska Institutet, Dans i nord, Nationalmuseum och Gottsunda Dans & Teater tillsammans med Etoile och balettmästare Claire-Marie Osta, Kungliga Balettens balettmästare och koreograf Joseph Sturdy, Didier Chape, Xavier Ferla, Rebecca Albrektsson, Guillaume Gallienne, Piteå danskedja med stöd av TV5 Monde, Air France och Uppsala kommun.

Information: TRULY, MADLY | Gottsunda Dans & Teater