Bra erbjudanden

Krämig tortellinisoppa med svamp och citron

För 2 portioner.


Ingredienser :

  • 250 g ostfyllda tortellinis
  • 200 g svamp
  • 1 citron
  • 1 lök
  • 10 g dill
  • 10 g persilja
  • 700 ml grönsaksbuljong
  • 100 g grädde
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar

Tillagning :

  1. Förbered ingredienserna:
    Rengör svampen och skär den i tunna skivor. Skala och finhacka löken. Plocka bladen från dillen och persiljan och hacka dem grovt. Riv citronskalet och pressa ur saften.

  2. Fräs svampen och löken:
    Hetta upp hälften av olivoljan i en stor kastrull och stek svampskivorna på hög värme i cirka 5–6 minuter tills de får färg. Tillsätt resten av olivoljan och löken, och fräs på medelvärme i ytterligare 2–3 minuter tills löken är genomskinlig. Salta lätt.

  3. Koka soppan:
    Häll i grönsaksbuljongen och låt soppan koka upp. Låt sjuda i 1–2 minuter. Tillsätt tortellinis och koka enligt anvisningarna på förpackningen.

  4. Tillsätt grädden:
    När tortellinis är färdigkokta, tillsätt grädden och låt sjuda ytterligare 1–2 minuter. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

  5. Servera:
    Strö över citronskal och de hackade örterna innan servering.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *